Udstyr til din hjemmetræning

Da COVID-19 ramte os, og lukkede det hele ned, var der mange danskere, som begyndte at træne derhjemme, fordi det ikke længere var muligt at bevæge sig ned i fitnesscenteret. Selvom COVID-19 er overstået – for denne omgang – er det alligevel forblevet aktuelt at træne derhjemme. Men når man skal træne derhjemme, har man selvfølgelig ikke så meget træningsudstyr, som der er at finde i fitnesscenteret.

Derfor vil du i de nedenstående afsnit blive klogere på, hvilket udstyr der kan blive relevant for dig, hvis du ønsker at tage din hjemmetræning til det næste niveau.

Udstrækning og restitution

Når man træner – hvad enten der er løb eller styrketræning – bliver kroppens muskler og led belastet, hvilket er noget, der kan medføre mindre smerter og potentielle skader, hvis man ikke husker at restituere ordenligt. Du kan eksempelvis sørge for en bedre restitution ved hjælp af et massageapparat, som du kan bruge på dine muskler og led, efter du har trænet og belastet din krop.

Derudover er det vigtigt, at du husker at strække ud, hvis du kan mærke, at dine muskler og led begynder at spænde for meget. Dette kan medføre overbelastninger, hvis ikke du husker at gøre noget ved det. Du kan passende bruge en træningsmåtte og træningselastikker til at skabe de bedste forudsætninger for din træning – og i særdeleshed din udstrækning.

Hvis du ønsker at styrketræning derhjemme

Det er ikke nogen hemmelighed, at man i højere grad har brug for udstyr, hvis man ønsker at styrketræne. Men det er ikke alle, der har pladsen til at have masser af træningsudstyr til rådighed. Derfor handler det i mange tilfælde om at kunne begrænse sig og vælge det udstyr, der kan bruges til flest muskelgrupper.

I den sammenhæng er en vægtstang med tilhørende vægtskiver er fornuftigt valg, de den kan bruges til at aktivere adskillige muskelgrupper på forskellige måder.