Find balancen mellem cardio og vægttræning

Vil du forbedre dit løb, hvad end det er distance eller hastighed? Ved at implementere styrketræning i dit løbeprogram, vil du nå langt med dine mål. Når du træner dine muskler via compound movements vil du opbygge styrke, udholdenhed og mobilitet. Dette vil reducere risikoen for skader, der uden tvivl vil sætte en stopklods for træningen. Det kan også være værd at tænke over styrketræningen, hvis du tidligere har været skadet. Ved at træne musklerne rundt om skaden, reducerer du risikoen for at skade dig selv yderligere.

Nogle af de aspekter styrketræningen hjælper på er blandt andet: Forebygge skader, led- og ryg stabilitet, bedre tid, muskel udholdenhed og en bedre løbeteknik.

Hvor ofte skal du styrketræne?

Hvis du er i gang med at løbetræne for at forbedre dit løb, skal du selvfølgelig fortsætte med at prioritere løb. Den eneste måde du bliver bedre, er at fortsætte med at dedikere dig til det. Styrketræning skal derfor ikke overtage dit program. Men ved at styrketræne en tredjedel, kan du nå langt.

Hvilke øvelser hjælper dit løb?

Ved at inkorporere compound movements i din styrketræning, træner du flere muskelgrupper på én gang. Implementer box squats, for at opbygge ben- og rygstyrke. Ved reverse lunge med vægte anvender du mange af de muskler du bruger, når du løber. Lateral walks med et træningsbånd giver dig styrke i baller og lår som du kan anvende når du skal ud at løbe. De fleste styrkeøvelser til løb koncentrerer sig omkring muskelgrupperne i baller, lår og ryg. Andre øvelser du kan afprøve er: Planken, et-bens glute bridge, face pulls og squats.

 

Når du har styr på din træning, både løb og styrke, er det bare med at hoppe i løbetøjet. Husk at det altid er en god idé at spørge eksperter, hvis der er noget du er i tvivl om, specielt når du er grøn i feltet. God løbetur!

Mangler du løbetøj til træningen, har FUSION altid lige det du står og mangler.