Fordyb dig i sport på en idrætshøjskole.

Har du brug for et længere afbræk fra din travle hverdag og folkene i dit liv? Så skift dine omgivelser ud med nogle nye ved at tage på højskole. Du skal selvfølgelig have lidt på kistebunden for at komme afsted, men pengene er godt givet ud. For ikke nok med at du kan tage til en helt anden by og være omgivet af nogle helt andre mennesker, for du kan også fordybe dig i en aktivitet, fx maleri og sport.

Flere fag på en idrætshøjskole

Vil du gerne have rørt dig lidt og evt. lære, hvor meget din krop kan klare, så kan du tage et ophold på en idrætshøjskole. Sådan nogle finder du landet over, men det er ikke sikkert, at alle steder har lige præcist de fag, du søger. Her taler vi ikke blot idrætsfag, men også andre fag, du kommer til at have, når du er på højskole. Det kan fx være, hvad såkaldte fordybelses- eller inspirationsfag angår.

Saml drømmeskemaet

Hvis du fx gerne vil fordybe dig i sportsernæring ved siden af beachvolley eller dans som idrætsfag, skal du selvfølgelig finde en skole, der gør det muligt at kombinere disse to ting i samme skema. Hvis du vil dyrke multisport, men også lære madlavning, skal du også lede efter en højskole, der gør det muligt at dyrke begge aktiviteter i det samme halvår. Fagudbud på højskoler kan ændre sig jævnligt.

Få landsdækkende netværk

Som sagt møder du nye mennesker på højskoler, og det kan nemt være folk fra andre dele af landet. Hvis du er usikker på, hvor du skal studere, er højskoleophold en god måde at få en landsdækkende vennekreds, så du ikke står uden netværk, når du flytter til din studieby. Overvej derfor at tage på et højskoleophold – hvis du har økonomien til det og trænger til en lang pause fra dagliglivets ræs.