Vælg den rigtige efterskole til dit barn

Et år på efterskole kan vise sig at være et af de vigtigste og mest livsændrende år, dit barn overhovedet kommer til at opleve. Her er der plads til hobbyer, at dyrke sociale relationer og uanede mængder af personlig vækst. Det kan godt virke skræmmende at skulle på efterskole, særligt fordi det er den første fornemmelse af at flytte hjemmefra for mange unge. Derfor gælder det også om at finde den helt rigtige efterskole.

En efterskole der matcher barnets interesser

Som regel er efterskoler specialiserede i noget specielt, og vi vil ofte tale om f.eks. sportsefterskoler, kreative efterskoler, boglige efterskoler osv. Derfor bør der også være god mulighed for at finde en efterskole til dit barn, hvor barnet kan få lov til at dyrke sine interesser i løbet af skoleåret.
Som regel er det dog kun en snæver indskrænkning, da der tit findes mange efterskoler inden for samme interesseområde. Er dit barn vild med springgymnastik, kan det være en efterskole som VGIE springgymnastik efterskole, der er den rigtige for dit barn.

Størrelsen på skolen er vigtig

Fordi der er forskel på efterskoler, er det også meget forskelligt, hvor mange elever der er plads til på hver skole. Det er også noget af det, I kan gå efter, når I skal vælge efterskole – det kan være I allerede nu ved, at barnet vil have svært ved at forholde sig til en efterskole, hvor der er alt for mange nye mennesker.

Kig på flere forskellige efterskoler

Det er altid en god ide at være ude at besøge efterskolerne fysisk, inden I beslutter jer, og det er en endnu bedre ide at besøge et par stykker. På den måde får I ikke truffet en forhastet beslutning, hvor I kan risikere at gå glip af den helt perfekte skole fordi I havde lidt for travlt.