Vil du gerne holde den perfekte venindeaften? Så læs med her

Kvindeaften

Venindeaftener er en dejlig måde at samle veninderne på og lige tage en pause fra hverdagens travlhed og kaos. For at skabe en hyggelig aften, der er fuld af god energi, har I brug for god, energisk musik og lækre drinks, som kan holde jeres humør højt – og drinksene kan sagtens være alkoholfrie. Det vigtigste ved en venindeaften er at være sammen, være tilstedeværende og nyde hinandens selskab. Det er derfor også vigtigt ikke at bruge for meget tid på eksempelvis madlavning – men i stedet bruge tiden sammen på at nyde måltidet.

Byd veninderne godt velkommen, og nyd lækre drinks

Velkomstdrinks er en perfekt måde at byde veninderne velkommen og skabe en god, løs stemning. Velkomstdrinks og mange andre drinks er lavet på gin, som typisk har en neutral smag og derfor kan blandes med mange lækre frugter og forskellige smage.

Mix for eksempel gin, hyldeblomstsaft, lime og danskvand, så du får en lækker, frisk hyldelime, som er perfekt som velkomstdrink. Får I lyst til stærkere drinks, kan I eksempelvis nyde en Martini, som består af gin, tør vermouth og lidt citronskal. Du kan altså med fordel købe en dansk gin og gå i gang med at lave lækre drinks på gin. Hvis du ikke selv vil stå for at blande drinks, er der producenter, som laver gin og andet spiritus med smag, så det kan drikkes rent.

Lav lækker mad, som ikke er tidskrævende

Når man har veninder over, er det god stil at få dem til at føle sig specielle og forkælede. Ved at lave mad til selskabet viser du, at du har gjort en indsats, og du viser veninderne, at de er din tid værd. Men det er samtidig vigtigt ikke at bruge for meget tid i køkkenet på madlavning, når du har gæster, da gæsterne så kan risikere at opleve, at du er alt for fraværende.

Det kan derfor være smart at lave enkle retter og bruge mest tid på hovedretten. Et bud på en menu kunne eksempelvis være brødstave, oliven og hummus til forret, indisk mad til hovedret og lækker is til dessert. I kan eksempelvis drikke en Gin & Tonic til maden. Drinken går nemlig godt sammen med bl.a. brød, indiske retter, ost og pølser. Sørg for at have en god plan og have forberedt de fleste elementer til maden dagen inden. På den måde undgår du at være fraværende under venindeaftenen.

Hold humøret højt med en god Spotify-playlist

Musik bringer meget glæde og velvære og stimulerer smil og grin, og det er nok den vigtigste ingrediens i opskriften på en perfekt venindeaften. Find derfor en fed playlist på Spotify fuld af energiske sange, som I alle synes om, og lad musikken påvirke jer og gøre jer glade.

Til en venindeaften er der nok ikke brug for meget andet end godt selskab og god musik. Men gode drinks kan løfte humøret endnu mere. Og drinksene behøver ikke at være alkoholbaserede. Der er nemlig en række producenter, som eksempelvis laver gin og rom helt uden alkohol – og helt uden at du kan smage, at det er alkoholfrit.