Skab stemningen af hygge omkring køkkenbordet

Hyggelige lamper i køkkenet og over spisebordet

Hyggen rundt om køkkenbordet afhænger ikke kun af hvem der samles der. Når der kommer gæster er det også rart at køkkenbordet ser indbydende og hyggeligt ud, og enhver god lektielæsning ved køkkenbordet kan gøres til en irritation frem for en hyggelig stund hvis akustikken er dårlig og belysningen skærer i øjnene.

Du kan gøre mange ting for at skabe den rette stemning af hygge omkring køkkenbordet, læs nogle af dem her.

Husk farverne

Vi danskere har en forkærlighed for de hvide og de kølige farver, og det ser da også godt ud i et køkken. Men lidt farve bringer altså stemning ind omkring køkkenbordet og det kan gøres på mange måder.

  • Brug puder eller skind på stolene i flotte farver
  • Vælg en væg og sæt et tapet op i flot mønster
  • Køb et par skønne dækkeservietter i varme farver til at ligge på bordet.
  • Hæng dit yndlingsmaleri op.

Bryd overfladerne

Køkkener skal helst være praktiske, og derfor vælger mange de lige og rene linjer. Det er også ganske flot, men det giver ikke plads til meget personlighed og hygge i køkkenet, brug materialer og ting som bryder de lige linjer vælg f.eks.

  • Køkkenstole med runde fordybninger.
  • Vaser eller andre nipsting med runde former.
  • Lad spækbrættet i træ stå fremme
  • Tekstiler kan også være med til at bryde den hårde overflade, f.eks. et tæppe på gulvet.
  • Lav evt et hyggehjørne med puder og tæpper.

Lad lyset sætte stemningen

Lyset ved køkkenbordet skal helst være praktisk, men for stemningen kan det være afgørende at du vælger lamper i et smukt design, og evt. belysning der kan justeres op og ned efter behov og situation.

Kombiner evt. flere lyskilder som du kan tænde og slukke efter behov. Hav f.eks. en basis belysning i loftet bestående af spots, som du kan kombinere med en smukke spisebordslamper, og et par standerlamper i hjørnerne, eller mindre lamper i flotte former og farver i vindueskarmene.

Hold køkkenet ryddeligt

En af de ting der hurtigt dræber stemningen i et køkken er unødvendigt rod, derfor er det en god vane at holde sit køkken ryddeligt.

Sørg for at bunken af blade, magasiner og aviser på køkkenbordet ikke vokser i det uendelige, og at der kun står de ting fremme som du rent faktisk bruger, eller som står der for at pynte og skabe stemning.

Et organiseret køkken er altid mere hyggeligt end et uoverskueligt kaos.