Er det en god ide at gå på kur?

Der er meget snak frem og tilbage om, hvorvidt man skal gå på kur eller ej. Giver det overhovedet noget godt? Eller er det bedre for kroppen bare at lade være?

I denne artikel vil vi snakke lidt om hvilke fordele der kan være ved det at gå på kur. Men vi vil også snakke lidt om, hvorfor det ikke er den rette løsning, hvis du gerne vil have langvarigt vægttab.

Det en kur kan give dig

Det kan i nogle tilfælde være en god ide at tage på en effektiv suppekur eller måske endda en juicekur – så længe man ikke gør det for en længere periode! Det er nemlig ikke sundt at gøre i alt for lang tid af gangen, da man kan komme i alvorlig underskud for diverse vitaminer og mineraler.

Det en hurtigkur kan give dig, er en god start på et længere vægttabsforløb. Under en kur udsulter man simpelthen sin krop, så den begynder at hive af sine fedtdepoter i stedet for. Og det er derfor at man taber sig under en kur. Men alt for ofte ender man med at tage det hele på efter kuren er ovre – eller endda øger vægten. Hvorfor? Fordi kroppen har sat forbrændingen helt ned, da den ikke har fået meget mad i en periode.

Du kan i stedet vælge at bruge disse kure som et form for symbol for dig selv om, at du nu overgår fra din tidligere usunde kostplan til en meget sundere kost.

Langvarigt vægttab er et maraton – ikke et sprint

Hvis du virkelig gerne vil have en lavere vægt og gerne vil holde den i længere tid, så er det vigtigt at forstå at vægttab er et maraton og ikke et sprint. Det er desværre ikke noget man bare sådan lige kan gå hen og få uden at man lægger tid og energi i det.

Hvis du virkelig gerne vil tabe dig handler det om at lave din kost om, så du spiser meget sundere mad i hverdagen. Meget ofte hænger vores for høje vægt nemlig sammen med, at vi simpelthen spiser for meget og/eller for usundt i hverdagen.

Husk den daglige motion

Til sidst skal det blot nævnes at det godt kan være at du spiser det du skal, men at du simpelthen bare ikke røre dig nok. Og her handler det ikke nødvendigvis om at tvinge sig selv ud på en længere løbetur hver morgen.

Meget ofte kan du få en pænere fysik ved at du for eksempel går nogle lange ture med din hund eller vælger at tage trapperne noget mere, når du er på arbejde. Det virker utroligt men selv sådanne små handlinger kan virkelig give gevinst på længere sigt.