Sådan får du styr på hjemmekontoret

Antallet af selvstændige og hjemmearbejdende stiger til nye højder. Det skyldes blandt andet verdenssituationen, men ligeledes også et større behov for at være tæt på familien i hjemmet. Eksempelvis er et hjemmegående og selvstændigt job oplagt for mødre, der ønsker tæt kontakt med deres børn. Du kan derved sidde i et værelse ved siden af, mens børnene leger eller laver lektier. Din fleksibilitet gør det dermed nemmere at hjælpe til med svære lektier eller andet. Børnene har ligeledes nogen at komme hjem til fra skole. Et hjemmekontor eller såmænd blot et mindre kontor kræver visse ting for at fungere optimalt.

Print dig vejen frem

Generelt set skal dit kontor indeholde det samme som ved en stor virksomhed. Kafferummet er dog ikke nødvendigt at tænke på, da dit køkken er inden for få meter. Kontorartikler som kuglepenne, klipse, kontorstole og printere er dog fortsat vigtige at have styr på. Særligt er en printer en smart investering.

Udover at der vil opstå arbejdsmæssige situationer, hvor printeren skal bruges, vil resten af familien også kunne have gavn af maskinen. Dette er oftest de ældre børn meget glade for, så de kan printe aflevering til skolen ud eller måske nogle billeder til indretningen af værelset. Printeren kan ligeledes også være et samlingspunkt til forskellige kreative familieprojekter. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Find din nye printer bedst i test for at være sikret et kvalitetsjob.

Pas på din krop og hjerne

Arbejder du meget foran skærmen, kan det være en god idé at investere i et hævesænkebord samt en god kontorstol. Du vil muligvis bruge mange aftener på at nå det sidste arbejde, når børnene er blevet puttet. Efter en allerede lang dag er det vigtigt med god støtte i ryggen, hvis du sidder ned. Ubehag i kroppen kan ligeledes mindskes gennem dagens forløb ved et hævesænkebord. Herved kan du skifte imellem at stå og sidde. Det er både sundt og behageligt for din krop. Mange vil samtidig føle sig friskere af den skiftende arbejdsstilling.

Et godt reolsystem med mapper og skuffer er ligeledes en god idé. Dette gør mange ting hurtigere, nemmere og mere overskuelige, da du herved kan være mere organiseret. Det er samtidig en god idé at omorganisere dette hvert kvartal, så du kan få smidt ubrugbare papirer og lignende ud. Du skal altså kun have det, der er vigtigst. Resten kan ligge på computeren og eventuelt printes ud, når behovet opstår.