Guide: alt du skal vide om et bæreredskab

Alle kan lære at bruge et bæreredskab, men mange synes, at det er svært at komme i gang. Hvilken slags skal man vælge, og hvordan bruger man bæreredskabet korrekt, så man sikrer barnets sikkerhed? Læs med her, og få svar på alle dine spørgsmål!

Hvilken slags bæreredskab skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige slags bæreredskaber, som hver især bruges på forskellige måder. Der findes derfor højst sandsynligt et redskab, som passer til dine og dit barns behov. Sørg derfor altid for at overveje, hvad dine behov er, og hvordan du foretrækker at bære barnet, inden du køber et bæreredskab. Først findes en fastvikle, som kun kan give sig diagonalt, og derfor støtter barnet rigtig godt. fastvikle i alle størrelser kan findes, og fordelen ved denne slags er, at den kan bindes på utallige måder. Derudover findes en strækvikle, som typisk er til nyfødte, da strækviklen er god til hud mod hud. Vælger du en ringslynge, kan du hurtigt få barnet op, da det ikke er nødvendigt med svære bindinger. Dog bruges ringslyngen typisk kun til korte tidsintervaller, hvilket kan være en ulempe for nogle.

Sikkerheden er det vigtigste

Selvom det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan man bruger redskabet rigtigt, er det faktisk ikke så svært, når man først ved, hvordan man skal bruge bæreredskabet. Først er det vigtigt, at du sørger for, at dit barn kan få luft. Derfor skal både mund og næse ikke være tildækket samt være tydeligt til syne. Barnet skal derudover side behageligt uden at ryggen og nakken bliver unødvendigt skadet. Sørg derfor altid for, at dit barns hage ikke hænger nedad, men er løftet fra brystet. På samme måde skal babyen have god støtte til nakken og ryggen, så barnet sidder behageligt i bæreredskabet.