Design: Et bæredygtigt valg

Vi rammer snart et sæsonskifte, hvoraf butiksvinduer og hjemmesider vil være plastret til med røde og gule priser, som tiltrækker enhvers opmærksomhed. Det kan være uhyre fristende, at gå forbi en lampe, som reklameres at den er sat ned med 70%, eller går amok i en tøjbutik, hvor du kan få to par bukser, 4 bluser, en hat og et par sokker, for en flad 500’er. Alle disse besparelser og billige produkter fører dog hurtigt til en stor forbrugermentalitet, hvor vi hele tiden køber og smider ud, hvilket kan være en enorm belastning for vores miljø.

En bæredygtig indretning

Én måde at gøre op med denne shoppe-mentalitet er ved at fokuserer på designervarer, når du skal investere i møbler og indretning. Næste gang du f.eks. mangler en smart lampe, til at lyse stuen op, kan du eventuelt forkæle dig selv med en model designet af Lars Tornøe eller en anden designer, som falder i din smag. Ved at træffe en velovervejet beslutning, inden du hovedløst køber den første og billigste du ser, får du højst sandsynligt en lampe, som du i sidste ende er meget gladere for. Lampen vil formentligt også være i bedre kvalitet end diverse lavprissupermarkedsprodukter, og er derfor et produkt, som du kan få glæde af mange år fremover.

Tøj af god kvalitet

Et andet sted, hvor designervarer kan vise sig at skåne klimaet, er når du handler tøj. Mange af os bliver hurtigt fristet til at handle nyt tøj, da mange tøjfirmaer lancerer et hav af kollektioner i løbet af året, og vi gerne vil være med på den nyeste måde. Her kan det være en god idé igen at finde en designer du kan lide, eventuelt en der laver et meget tidløst design, så det er kvalitetsvarer du kan glæde dig over i lang tid, fremfor en forvasket, farveløs trøje du har købt til en 50’er.