Parykken sidder fast med den rette paryklim

Om parykken sidder godt, afhænger meget af din egen evne til at tage den på. Men om den sidder fast, afhænger af om du bruger paryklim eller ej. Paryklim forbinder en paryk til din hovedbund og sørger for, at den hverken rykker sig eller helt falder af i løbet af dagen. Når paryklim netop findes som et særskilt produkt, skyldes det selvfølgelig, at du ikke bør bruge almindelige limtyper til jobbet.

Derfor skal du finde en egentlig paryklim

For det første ønsker du ikke at bruge lim til hovedbunden, du ikke nemt kan få af igen med det lidt limopløser (du burde købe sammen med paryklimen). For det andet ønsker du ikke at bruge lim, der er så opløseligt, at det bliver opløst af sved eller nedbør. Så du er nødt til at finde en god paryklim, som holder parykken eller toupeen på sin plads uden problemer ved på- eller aftagning af parykken.

Holder paryklimen til ryst under træning?

Leder du efter den rette paryklim, skal du være obs på, om limen egner sig til det aktivitetsniveau, du møder i din hverdag. Hvis du fx løbetræner eller laver intervaltræning i fitnesscentret, så bliver din paryk rystet meget. Her skal du selvfølgelig vide, at håret ikke pludseligt flyver af hovedet for så at lande i en grøft et sted. Så vær obs på, om en paryklim holder sin virkning under sportsudøvelse.

Hovedbunden skal ikke være for fedtet

Hvor godt en paryklim klæber fast, er selvfølgelig ligegyldigt, hvis du ikke påfører den korrekt. Hvis din hovedbund er ekstremt fedtet, bliver det ikke hovedbunden, du limer parykken fast til, men det bliver fedtet. Husk derfor at affedte din hovedbund, før du lægger lim eller tape på den. Det kan du fx gøre med en række shampooer. Når bare du husker det, så kan du stole på, at paryklimen holder.