Gode råd til at passe bedre på din hud gennem livet

Huden er kroppens største organ, og den bliver udsat for mange påvirkninger gennem livet som er med til at definere dens tilstand. Udover ydre påvirkninger, så sker den naturlige aldring desuden også. Denne proces er ikke til at slippe udenom, men der er skam måder hvorpå man muligvis kan forebygge de tidlige alderstegn på huden. I denne guide får du gode råd til, hvad du kan gøre for at passe bedre på din hud.

I 20’erne er huden ganske optimal, men der er stadig mange påvirkninger som kan have en effekt på dens tilstand. I både 30’erne og 40’erne begynder der altså at ske ting og sager og, hvordan man tidligere har levet, vil ofte kunne ses. Kollagen niveauet falder og huden bliver desuden mindre elastisk. Der er dog nogle forebyggende tiltag som man kan gøre for muligvis at få huden til at synes yngre. Læs med her.

Gode hudplejeprodukter

Det er ikke lige meget, hvilke produkter man smører på kroppen. Den rette anti age creme og andre hudplejeprodukter kan muligvis hjælpe din hud i nogen grad.

Fjern døde hudceller

I forhold til at holde huden fugtet og at have en synlig glød, kan det hjælpe at fjerne døde hudceller. Når huden er meget, tør kunne det være svært for andre produkter at trænge igennem og give pleje. Anvend derfor en god ansigts skrub som er tilpasset din hudtype.

Fravælg hudprodukter med skrappe ingredienser

Hvis du har sensitiv hud, kan det være en god idé at vælge hudprodukter som eksempelvis er økologiske. Der findes mange gode naturlige produkter på markedet, som sagtens kan være gode.

Pas på solen

Selvom det er fristende at være lækkert brun, så er det nu vigtigt at benytte en solcreme med høj faktor. Solen er faktisk én af de værste fjender når det kommer til aldring af huden.

Påvirkninger såsom alkohol og rygning

Disse to ting, gør absolut ikke noget godt for huden og dens aldringsproces. Alkohol udtørrer huden og rygning har bestemt heller ikke en positiv effekt. Det er værd at overveje, hvordan de valg man foretager påvirker huden i gennem hele livet.

Søvn

Huden har brug for hvile for at regenerere. For lidt søvn kan ses på huden, så derfor er det vigtigt at få de anbefalede timers søvn hver eneste nat.

Du er hvad du spiser

Hvad du indtager af fødevarer og drikkevarer, kan også påvirke huden på den ene eller anden måde. For meget fedt og sukker vil typisk kunne ses på huden, hvorfor det er vigtigt at spise sundt og varieret.

Er det dyrt at holde huden sund igennem hele livet?

I forhold til hudpleje produkter oh behandlinger, kan dette naturligvis koste nogle penge gennem livet. Der kan være enorm forskel på kvalitet og priser på eksempelvis skønhedsbehandlinger og hudplejeserier. Hvis huden er en prioritet og der gerne skal være råd til disse ting, så kan det være en god idé at lave et budget, så der bliver sat penge af til det.