Opbyg en stærk og sund hud

Vores hud bliver dagligt udsat af både varme og kolde temperaturer, stærk uv-stråling, kalk i brusebadet og meget mere. Skab de perfekte rammer for en sund hud. Læs med her, og bliv inspireret til hvorledes du kan tage hånd om din hud.

Spis dig til en sund hud

Der findes en lang række af forskellige madvarer, som din hud i den grad vil værdsætte. Med den rette og gode kost kan du faktisk spise dig til en mere sund hud. Derudover har den gode og sunde kost en masse andre gode fordele, som din krop vil takke dig for.

Eksempler på gode madvarer er fx følgende:

  • Mandler – kan beskytte huden.

  • Æg – kan styrke hud, hår og negle.

  • Appelsiner – kan fremme hudens elasticitet.

Derudover så er det naturligvis også vigtigt, at man får en masse væske i løbet af dagen. En god tommelfingerregel siger, at man har brug for omtrent 1,5 liter vand i løbet af et helt døgn. (mere hvis du dyrker meget motion). Hvis din hud mærkes tør, så kan det være et tegn på, at du mangler væske.

Huden er kroppens absolut største organ, og fungerer som et beskyttende skjold mod skadelige faktorer udefra. Derfor er det også vigtigt, at vi passer ekstra godt på den. Dette kan fx være i form at kosttilskud til huden. Klik ind lige her og find gode kosttilskud til din hud. Dette kan fx være kosttilskud mod rynker, uren hud og forskellige hudlidelser.

Husk den gode søvn

Søvn er desuden også en vigtig spiller, når man taler om huden. Hvis du i en længere periode har døjet med et dårligt søvnmønster, så kan det sætte sine spor på din hud. Dårlig og for lidt søvn kan nemlig give en grålig undertone til din hud – og ikke mindst de irriterende mørke render, som kan være vanskelige at slippe af med igen.