Fordele og ulemper ved heliumballoner

Hvis du skal holde en fest og skal bruge almindelige eller heliumballoner til dette formål, så har du måske tænkt over, hvad der er i grunden adskiller en heliumballon fra en ganske almindelig ballon, som man kender dem fra fødselsdage og andre festlige lejligheder. Mange kommer i tvivl om, hvilken type der er bedst at bruge til deres fest, for skal det være med eller uden helium? Denne artikels formål er at give dig et hurtigt indblik i, hvad fordelene og ulemperne er ved at bruge heliumballoner kontra almindelige balloner med luft i.

I modsætning til, hvad man måske skulle tro, er balloner ikke bare en børneting. Balloner giver et sjovt, festligt og i nogle tilfælde endda kreativt udtryk til enhver festlig lejlighed. Balloner kommer i alverdens forskellige former, farver og design – og pifter en fest op, hvis de bliver brugt på den rigtige måde og ikke bare ligger dovne og slatne på gulvet. Balloner er altså mere og andet end blot en gimmick til en børnefest, hvis man udnytter deres potentiale.

I dag er balloner med helium blevet meget trendy. De bruges til at dekorere vores hjem, gadebilledet og marketingevents for at nævne et par eksempler. Man kan lave en smuk buket (for en af de store fordele ved heliumballoner er, at de kan svæve og dermed ligne en buket) til en nybagt mor, eller man kan erklære sin store kærlighed til en pige. Den primære ulempe ved heliumballoner er deres pris, da de er væsentlig dyrere end almindelige balloner. Dog har heliumballoner også mange fordele, som vil blive opremset i det følgende.

  • Helium er harmløst over for mennesker og naturen. Gassen er ikke giftig eller eksplosiv, så derfor kan voksne bruge den til børnefødselsdage uden videre bekymring. Det skal dog lige nævnes, at hvis man inhalerer helium i længere tid, kan det potentielt set være skadeligt.
  • I modsætning til balloner med luft i, kan heliumballoner svæve i flere dage og i nogle tilfælde op til en uge. Hvor længe de svæver, afhænger af materialerne. Hvis du putter helium i en latexballon, siver gassen ud hurtigere, end hvis du putter helium i en folieballon.
  • Enhver ballon er egnet til at putte helium i, hvilket giver dig masser af muligheder for at være kreativ med udsmykningen til din fest.

Det er ikke nødvendigt med heliumballoner, hvis du for eksempel skal lave en æresport eller hænger ballonerne op selv. I dette tilfælde er almindelige balloner med luft i et bedre valg, da de er billigere og findes i mange former og farver.

Uanset hvilken type ballon du vælger at gå med, er der fordele og ulemper. Denne artikel har forklaret dig de vigtigste fordele og ulemper ved både heliumballoner og almindelige balloner. Nu er der blot tilbage at ønske dig en dejlig fest med masser af balloner.