Få styr på belysningen i spisestuen

Mad og drikke er ofte samlingspunktet for kvalitetstid med venner og familie. Derfor er det også væsentligt at sørge for, at din spisestue er indbydende, så du får endnu mere lyst til at tilbringe tid i spisestuen med dem, du har kær. Her kan belysningen spille en stor rolle i at skabe en hyggelig stemning, hvilket gør den til en vigtig del af indretningen.

Fem tips til spisestuebelysning

Det kan virke svært at finde ud af, hvor du skal begynde, når det gælder om at planlægge belysningen i spisestuen. Derfor finder du her en række råd til at designe, hvordan spisestuens belysning skal se ud:

  1. Vælg belysning, som komplimenterer resten af indretningen. Dette skaber et sammenhængende udtryk, som sørger for, at elementer i spisestuen spiller sammen. En måde du kan gøre det på er at matche dine lamper til møblerne i rummet i forhold til farve, materiale eller design. Valget er op til dig!

  2. Gå efter kontrast med din belysning. På den måde kan du skabe kant i spisestuen og give det et interessant look. Her kan du eksempelvis vælge lamper i en accentfarve, som skiller sig ud fra resten af farverne i rummet for at fremhæve belysningen.

  3. Hold dig ikke tilbage fra at eksperimentere. Det fantastiske ved indretning er, at du kan prøve forskellige ting og se, hvad du bedst kan lide. Prøv eksempelvis belysning i spændende farver, eller gruppér flere pendler sammen for en smuk effekt.

  4. Belys spisebordet med en Illumin-lampe. Denne lampemodel er et godt eksempel på lækkert dansk design, og den er en skøn tilføjelse til enhver spisestue. Når du hænger en Illumin-lampe over spisebordet, er du sikker på at skabe et fokuspunkt, som giver rummet et friskt pust.

  5. Skab lys i rummet med en gulvlampe. Dette kan give god stemningsbelysning, fordi du får mulighed for at belyse steder, som normalt ikke får så meget lys. Placér gerne en gulvlampe i et hjørne for at få din spisestue til at fremstå større og mere rummelig.

Kvalitetslamper

Mangler du belysning til hjemmet? Så bør du gå på opdagelse i Dyberg Larsens sortiment! Dette belysningsbrand har et væld af flotte og funktionelle lamper, hvor design og kvalitet er i fokus. Du er derfor sikker på at finde stilfulde lamper, der passer ind i alle hjem, når du tjekker Dyberg Larsens udvalg ud.