Et liv på vejene har en høj grad af frihed 

De fleste mennesker er glade for deres job. Der kan være forskellige grunde til at man har valgt det job, man har. Nogle søger faste arbejdstider og gode pensionsordninger, andre vil hellere have maksimal frihed, og er ligeglade med om arbejdstiderne skifter fra uge til uge. For nogle er det måske lige så meget jobbet, som har valgt dem. Der kan opstå mange tilfældigheder i et arbejdsliv, som gør at man havner hvor man er. Men uanset hvad, så er det godt at have noget at stå op til. 

Arbejder man i transportbranchen, så er der gode muligheder for et forholdsvis frit liv, hvor man selv er med til at styre løjerne. En langturschauffør har ikke chefen hængende over skuldrene, men tilrettelægger selv en stor del af arbejdet. Naturligvis er der aftaler og regler, der skal overholdes, men når man sidder bag rattet, så er man, på mange måder, herre over sit eget liv. Mange hører lange lydbøger, mens de kører på landevejene. Man kan blive både klog og belæst, når man kører som langturschauffør. 

Enlige bruger specifikke kanaler 

Er man alene på vejen, kan man godt komme til at trænge til nærhed. Mange enlige mandlige chauffører leder efter sex. Hvis man er inde på Scor, hvor en herskerinde søger slave, så kan man muligvis godt finde på at slå til. Måske er man mere interesseret i swingersex. Den slags kan man finde på datingsiderne på nettet. Eller også er man bare ude efter helt almindelig nærhed. Det kan være seksuelt, men det kan også bare være en helt almindelig samtale med et menneske, der virker sympatisk og har noget på hjerte. 

Et lille hjem på bagsædet 

Når man skal overholde sine hviletider, så holder man ofte ind på rastepladser og slapper af. Her møder man ofte andre chauffører og får måske en sludder med dem. Man kan også bare slappe af i kabinen. Bag førersædet er der plads til at man kan sove og hvile ud, inden turen går videre. Her kan man bruge sin smartphone eller tablet og holde sig orienteret om verdenssituationen, eller man kan gå på de sociale medier og kommentere på venner og bekendtes opslag. 

Nogle langturschauffører har familie og børn. For dem er det vigtigt at tage kontakt, gerne med en videochat med mor og børn, så de kan se at man er okay, og så man selv kan høre lidt nyt fra hjemmefronten. Her har moderne teknologi virkelig hjulpet. Kommunikation på tværs af grænser er blevet nemt, bare man har adgang til internettet. Og det har de fleste moderne lastbiler naturligvis. Det er faktisk muligt at kombinere et omkringfarende liv med et familieliv, nu om dage.