Gode motionsråd til den nybagte mor

Når en kvinde træder ind i rollen som mor, er der ikke noget at sige til, at livet føles helt anderledes fra den ene dag til den anden. For det er en stor og betydningsfuld omvæltning. Det er for de fleste noget af det største, de vil opleve. Men det kommer også med visse udfordringer. For dette nye ansvar kan også let betyde, at du får mindre tid og overskud til dig selv. Det betyder bare ikke, at du så kan glemme alt om de sunde vaner. Så her er nogle gode motionsråd til dig, der lige er blevet mor.

Kom langsom i gang igen

Hvis du for nyligt har født, vil din krop sikkert være noget medtaget. Dertil er det ikke sikkert, at du får nok søvn eller hvile. Og så er det altså vigtigt, at du ikke er for hård ved dig selv.

En smule motion kan være godt for dig, men du må ikke presse dig selv for hårdt.

Du kan for eksempel få dig en elcykel til damer. Så kan du cykle omkring og få motion på den måde. Fordelen er bare, at der sidder en lille motor på cyklen, der hjælper dig på vej. Det kan altså være en skånsom måde at få motion på.

Tag baby med

En af de ting, der gør det sværest for nybagte mødre at motionere, er, at det kan være svært at få tid nok væk fra baby. Så kan du dog blot vælge at tage baby med dig, når du bevæger dig.

Der findes mange former for motion, som du sagtens kan lave, når din baby er med.

Først og fremmest kan de daglige gåture med barnevogn være lige så gode for dig som dit barn.

Derudover findes der også træningshold, der er lavet specifikt til mødre og deres baby, som du kan vælge at tage til.