

En trist realitet er, at selvom de fleste par har de bedste intentioner, når de indgår i ægteskab med hinanden, så ender tæt på halvdelen af alle ægteskaber i skilsmisse. En skilsmisse kan være hård, både fordi der er stærke følelser indblandet, men også fordi der er mange praktiske ting, som man skal tage højde for. En af dem er bodelingen. Hvem skal have hvad? Hvis man har været gift i mange år, har man i mange tilfælde opbygget fælles aktiver og måske endda en fælles formue, som nu skal fordeles på den mest retfærdige måde. Det er de færreste der kan finde ud af dette på egen hånd og det er derfor tit nødvendigt at involvere en skilsmisseadvokat. Står du overfor en skilsmisse og har du brug for hjælp til at komme så godt igennem den som muligt, så kan du med fordel læse med i resten af denne artikel og få et par råd.
Hvorfor skal man hyre en advokat?
Når det kommer til skilsmisse, så er der udover de ovennævnte faktorer også en del juridiske aspekter, som de færreste privatpersoner kan navigere rundt i. Når det kommer til bodeling, så skal det foregå korrekt og retfærdigt, og medmindre man har erfaringen med dette, så bør en advokat altid involveres. Når det kommer til skifteretten boopgørelse, så er det oftest for kompliceret at skulle finde rundt i selv. Ved at hyre en advokat, får man en bisidder, som både kender systemet og ved hvordan man skal navigere rundt i det. Af disse grunde og andre vi ikke har nævnt, bør man derfor altid hyre en skilsmisseadvokat der kan hjælpe en med at navigere igennem alt det juridiske og som samtidig kan fungere som rådgiver og støtteperson.
Hvordan hyrer man en advokat?
At hyre en advokat er slet ikke så svært som mange går rundt og tror. Først og fremmest skal man finde den rette advokat. Dette gøres bedst ved at benytte sig af en søgemaskine som f.eks. Google, til at finde frem til de forskellige advokatfirmaer, der kan hjælpe når det kommer til skilsmisse. Det er altid en god idé at undersøge de forskellige firmaer nærmere, f.eks. ved at finde anmeldelser på internettet eller ved at forhøre sig iblandt familie og venner eller naboer og kollegaer, for at finde ud af om de skulle have erfaring med det pågældende firma. Når man har fundet frem til det rette firma, er det blot at gribe telefonen og ringe dem op for at aftale et møde. Hvis man stadig er tilfreds efter mødet, kan man indgå en aftale om samarbejde.