3 gode tips til hvordan I kan holde gnisten som par 

Når man er nyforelsket, så kan man både føle sommerfugle i maven, og masser af glæde. Det er helt naturligt. Men når man er kommet over ny forelskelsen og har været i et forhold i længere tid, så kan tingene godt blive anderledes mellem begge parter. For eksempel, hvis man er flyttet sammen, så lærer man lige pludselig hinanden at kende på en helt ny måde. Man lærer ikke kun de gode ting, men måske også dem som kan være lidt irriterende. Man skal desuden lære hvordan man får en hverdag til at fungere sammen, både med karriere, skole og andre ting. Og det kan være overvældende for nogle par.  

 

Husk at give hinanden plads 

Når man bor sammen, så giver det sig selv at man er meget sammen. Nogle trives rigtigt godt med dette, og andre kan godt føle det som mere eller mindre klaustrofobisk. Det er vigtigt, at når man bor sammen, at man også giver hinanden plads. Man behøver ikke lave alting sammen, da man stadig er to personer, lige så vel som da man ikke var sammen. Nogle gange kan den ene part have brug for at være sammen med andre mennesker, eller måske trænger den anden til at være lidt alene. Og det bør der være plads til. 

 

Ærlighed er vigtigt 

Det er vigtigt at man som par kan tale sammen. Hvis der for eksempel er noget som går en på. Hvis det bygger op, kan man risikere at man kommer til at reagere på en negativ måde i forhold til kommunikationen. Og det kan skabe konflikter. Det er vigtigt at være ærlig i et forhold. For eksempel hvis I prøver at blive gravide. Der kan være mange tanker og følelser omkring det hele som er vigtige at snakke om. Hvad enten det handler om at købe en valmed graviditetstest eller bare det at snakke om at blive forældre. God kommunikation er vigtigt i et forhold.  

 

Kvalitetstid sammen 

Når hverdagen typisk går med arbejde og/eller skole, så bliver det hele meget rutine. Og det kan være svært at finde tiden til hinanden. Derfor er det vigtigt at man også sætter tid af til at være sammen, altså kvalitetstid. Det kan derfor være en idé at planlægge en date-aften eller lave nogle planer sammen for weekenden. Hvad enten, at I tager ud og spise, går i biografen eller bare køre en tur, så er det vigtigt at I laver noget udenfor hjemmets rutiner og hverdag. Rejser eller miniferier kunne også være et bud på, hvad i man som par kan planlægge fremadrettet. Så har I også noget at se frem til senere hen sammen. En romantisk tur for to, kan gøre meget.