Vallensbæk Kommune blandt landets bedste

Eleverne i 9. klasserne på Vallensbæks tre folkeskoler kunne sidste sommer afslutte folkeskolen med rigtigt gode karakterer på eksamensbeviset. Dermed er kommunens resultat blandt Danmarks 10 bedste kommuner, da elevernes gennemsnit i de bundne prøvefag lå på 8,5, som er 1,0 point højere end sidste års gennemsnit. Vallensbæk Kommune har et mål om at være blandt de 25 procent bedste i landet, hvilket eleverne tydeligvis lever op til, og dermed udnytter sit fulde potentiale fagligt.

Gode resultater trods nedlukninger og online undervisning

Borgmester Henrik Rasmussen er meget ambitiøs på folkeskolerne vegne, og er derfor meget glad for elevernes flotte resultat. Det har været to hårde år for eleverne, med coronanedlukninger og en masse hjemmeundervisning. Derudover blev en del af afgangsprøverne aflyst på grund af corona, og det blev besluttet, at elevernes afsluttende standspunktskarakterer skulle ophøjes til prøvekarakterer, hvis standpunktskarakteren var højere end prøvekarateren. Men på trods af alt dette, har eleverne tydeligvis klaret det godt. Samtidig kom hele 98,9 procent af eleverne fra Vallensbæks folkeskoler ud med mindst 02 i dansk og matematik. Og dem, som ikke fik 02 i dansk og matematik, bliver taget godt af med hjælp fra skolerne UU-vejledere.

Fokus på børnenes trivsel

Skolerne vil helst ikke ses som værende stræberskoler, hvor karakteren altid kommer først. Vallensbæk Kommune lægger derimod også stor vægt på at sørge for børnenes gode trivsel, ved for eksempelvis ved at skabe gode læringsmiljøer. Derfor har kommunen renoveret skolerne for et trecifret millionbeløb, for dermed at sikre de gode rammer for undervisningen. Desuden har de sikret digital understøtning med digitale tavler, og en målrettet plan for at have digitale devices til alle elever. Skolerne tilbyder også støtte til de svage elever, hvis der er brug for dette. Artiklen vedrørende eleverne fra Vallensbæks kommunes gode resultater, kan du læse mere om på Vallensbæks netavis.