Kosttilskud under graviditet – er det en god ide?

Graviditet kan være hård for kroppen, så det er en fordel at spise så sundt som muligt og samtidig holde motionsniveauet på et rimeligt niveau. Det kan dog være svært at finde motivationen til at spise sundt og som de fleste ved, kan man få lyst til alle mulige sjove ting under graviditeten.

Det er dog vigtigt at man får rigeligt med næring som gravid, fordi det selvfølgelig også har stor indflydelse på barnet. Der findes derfor også kosttilskud, der er specielt udviklet til gravide kvinder. I denne artikel kigger vi på, om det er en god idé at tage kosttilskud under graviditeten, og så fald – hvilke bør man tage?

Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med næring under graviditet

Ernæringsrigtig kost under graviditeten er vigtig for både den gravide, men naturligvis også barnet. Når en kvinde er gravid, har hun brug for mere af visse næringsstoffer, herunder folsyre, jern og calcium. Disse næringsstoffer er med til at sikre en sund graviditet og hjælpe med at forebygge fødselsdefekter. At få tilstrækkelig ernæring under graviditeten kan også være med til at forebygge graviditetsdiabetes og præeklampsi, to tilstande, der kan være skadelige for både mor og barn.

Desuden hjælper en sund kost barnet med at vokse og udvikle sig ordentligt i livmoderen. Endelig kan det at få de rigtige næringsstoffer under graviditeten også være med til at mindske risikoen for visse kroniske sygdomme som f.eks. fedme og hjertesygdomme senere i livet.

Derfor er det vigtigt for kvinder at spise en næringsrig kost under graviditeten for at give deres børn den bedst mulige start på livet. Der findes et hav af forskellige vitaminpiller på internettet, og du kan med fordel snuse lidt rundt på sider som jala-helsekost.dk, der f.eks. har populære brands som Pharma Nord.

Derfor er det vigtigt at holde sig aktiv under graviditet

Det er ikke kun vigtigt at spise sundt under graviditeten, men det er også vigtigt at være aktiv. Motion hjælper med at forbedre blodcirkulationen og mindsker risikoen for at udvikle blodpropper. Det kan også hjælpe med at forebygge eller lindre forstoppelse, som er et almindeligt problem under graviditeten. Desuden hjælper dét at være aktiv med at reducere stress og kan være med til at forbedre dit humør. Endelig kan det at være aktiv under graviditeten hjælpe dig med at tabe dig efter fødslen af barnet.

Kosttilskud skal aldrig ses som en erstatning for en sund og varieret kost. Husk at rådfører dig med din læge, hvis du påtænker at tage kosttilskud under graviditeten