Hvornår skal du søge hjælp for en diskusprolaps?

Diskusprolaps er en meget almindelig skade i kroppens bevægeapparat, der kort fortalt opstår, når en diskus mellem et par af kroppens ryghvirvler rykker sig fra sin position mellem hvirvlerne. Fx kan det ske på grund af overanstrengelse af rykken, og når først det er sket, så kan heftige smerter følge. En diskusprolaps er ikke dødelig, og de behøver ikke engang nødvendigvis kræve nogen behandling.

Kroppen kan tit tage hånd om en diskusprolaps selv

Du gør dog klogt i at opsøge professionel til behandling, når du bliver opmærksom på diskusprolaps symptomer. Kroppens naturlige helingsproces kan ofte tage hånd om gener i løbet af nogle måneder eller et par år, men har du store smerter, bør du opsøge behandling med det samme. Måske kan en operation vise sig at være nødvendig, eller måske kan genoptræning vise sig at være tilstrækkeligt.

Hvad kan diskusprolaps symptomer være?

Hvad er symptomerne på diskusprolaps? Hvis vi taler diskusprolaps i nakken, kan et symptom være smerter i nakke, skulder og arm, eller det kan vise sig som nedsat følesans eller kraft i armen. I visse tilfælde viser det sig som tryk på rygmarven. Værd at bemærke i forhold til diskusprolaps er, at nogle faktisk går lang tid uden at opdage, at de har haft en diskusprolaps, da det ikke altid volder smerter.

Her vil det være de andre symptomer, de skal være særligt opmærksomme på.

Oplever du gangbesvær eller drastisk styrketab? Så søg en læge nu

I visse tilfælde kan diskusprolaps have voldsomme effekter på kroppen, fx gangbesvær, et drastisk styrketab, eller at du mister kontrol over vandladning og afføring. Oplever du disse symptomer, er du nødt til at søge hjælp, og i første omgang bør du gå til din læge. Herefter kan det være, at du får kontakt til en smertebehandler eller ender med at skulle opereres – alt efter dit specifikke tilfælde.