HVAD ER LØNSIKRING?

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

Hvis du leder efter en måde at få enderne til at mødes under arbejdsløshed, kan lønsikring være en overkommelig løsning. Denne type forsikring, giver nemlig op til 90% på din bruttoløn, hvis du bliver afskediget fra arbejde eller har nedsat arbejdstid på grund af midlertidig invaliditet.

Derved sikrer du dig og din familie rent økonomisk, hvis du skule være uheldig at miste dit arbejde. Mange vil kunne få muligheden for dagpenge, men det er de færreste som kan klare sig på den understøttelse man kan få via dagpenge. Dagpengesatsen er nemlig på maksimalt 19.351 kr. hvilket er markant under hvad rigtig mange danskere tjener i dag.

Derfor kan en lønsikring være et rigtig godt supplement til dagpengene, så man er sikre en bedre levestandard, hvis man mister sit arbejde.

Hvad er kravene for at tegne en lønsikring?

Lønsikring beskytter dig mod risikoen for at miste dit job og ikke at kunne tjene til livets ophold. Du skal være mindst 18 år gammel, under 59 år med mere end 30 timers ugentlig beskæftigelse som lønmodtager i 12 måneder eller længere, før du kan gøre krav på denne ydelse. Der som udgangspunkt to forskellige lønsikringer at vælge imellem.

  1. Lønsikring uden A-kasse

Denne type lønsikring er til dig, som ikke har et medlemsskab ved en A-kasse. I dette tilfælde kan man blive dækket op til 90% af sin forhenværende løn. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder hvor stor en procentdel der dækkes. Ydermere er der også ofte en grænse for hvor mange kroner udbyderne dækker op til. Derfor er det vigtigt at du undersøger de forskellige selskaber eller banker så du finder den rette lønsikring.

  1. Supplerende lønsikring

Er du derimod medlem af en A-kasse, så kan en supplerende lønsikring være vejen frem. Denne forsikring fungerer nemlig som et supplement til de dagpenge man modtager fra sin A-kasse. Her er det også individuelt hvor stor en procentsats samt maksbeløb hver udbyder dækker, så undersøg markedet for den bedste mulighed.

 

Har du tegnet en lønsikring og derefter skulle være uheldig at miste dit arbejde, kan du med god ro i sindet vide at det økonomiske er på plads. Du skal dog have in mente at en lønsikring kun dækker en bestemt periode. Som oftest kan du få lønsikring i op til 12 måneder pr. ledighedsperiode. Det vil sige, at hvis du er ledig i mere end 12 måneder, så dækker forsikringen som oftest ikke efter den 12. ledighedsmåned.