Godt udstyr er en god start

Du var måske lige kommet ind i en god rutine med fitness og sund livsstil, men så lukkede alt ned, og nu står du og skal være din egen fitnessinstruktør.

Den største motivation kan starte med at købe noget godt udstyr – find gode løbesko på tilbud her og så er der ingen vej tilbage.

Det handler om rutiner

At omsætte sit liv og fylde det med sund og nærende kost samt motion er ofte et ønske, der ligger og lurer, men som kan kræve meget energi og overskud at opfylde.

I bund og grund handler det om – som så meget andet – at implementere det i sin dagligdag og gøre det til en rutine. Når først det er blevet rutinen, skal der ikke lige så meget overskud til for at komme afsted.

For mange har den faktor, at der har været fitnesscentre åbne til at hjælpe en på vej, været en stor motivation – netop fordi man betaler penge til det hver måned og derfor også skal have noget ud af det. Et andet element var måske også, at man kunne dyrke holdtræning og derved have faste dage, hvor man sammen holdt hinanden op på at komme afsted, og når man var fremme, var der en træner, der beordrede træningen.

Hvordan kommer man afsted, når alt er lukket?

Så kom diverse restriktioner og alle former for fysiske aktiviteter indendørs lukkede. Pludselig har man ikke alle ovenstående motivationsfaktorer, og hvad gør man så? Der er mange måder, man kan vedligeholde den gode form på.

Hvis man starter i det helt små, er det vigtigt, at man kommer ud og går en tur hver dag, så man i det mindste har en form for aktivitet og får nogle skridt i benene. Man kan derudover lave sine egne programmer, så man har en form for struktur – ligesom hvis det var i fitness.

Programmerne kan tage udgangspunkt i YouTube-videoer, hvor der er øvelser til alle kropsdele. På den måde får man også en virtuel træningsmakker, der kan presse en lidt ekstra. Naturligvis er der også den klassiske måde at vedligeholde formen – nemlig at løbe en tur et par gange om ugen og måske lave et par øvelser i naturen.

Sæt et mål

Folk har forskellige grunde til at træne. For nogle menneskers vedkommende handler det om at tabe sig, for andre om at blive stærkere eller komme i bedre form. Uanset hvilken kategori, man hører under, er det godt at sætte sig ned og skrive sine forventninger og mål ned, så man løbende kan opnå resultater og få endnu mere gejst til at blive ved.