Gode råd til at passe på dine øjne

Synssansen er den vigtigste sans af alle menneskets sanser. Det er derfor vigtigt, at du passer godt og grundigt på dine øjne gennem hele livet. Du kan tage dig godt af dine øjne ved at passe og pleje dem på bedste vis. Men hvordan gør du så det? Find flere gode råd her.

Søvn er vigtigt for dine øjne

Du skal være opmærksom på, at søvn er vigtigt for at holde dine øjne fit for fight. Søvn giver nemlig hele din krop mulighed for at genoplade. Det gælder naturligvis også for dine øjne. Du bør derfor sove minimum syv timer hver nat og gerne mere. Derved kan du vågne op med veludhvilede øjne.

Få tjekket dine øjne jævnligt

Det kan godt være, at du selv synes, at du ser fremragende. Men en øjenlæge eller en optiker er bedre til at bedømme dette. Du bør få foretaget et synstjek med jævne mellemrum således, at professionelle folk kan tjekke, om dine øjne er i deres bedste form. Skal du have briller, så sidder du nok med dette spørgsmål: Hvilke briller passer til mig? Er det tilfældet, kan du tage forbi en brillebutik for at få hjælp.

Husk at bruge solbriller

Sollys er ikke godt for dine øjne. Du har med garanti selv bemærket, at det gør ondt i dine øjne, når du kigger direkte op i solen. Tilbringer du meget tid i solen, er der en risiko for, at du udvikler øjenskader eller hudkræft på øjenlågene.