Alt du bør vide om smertestillende midler

Smerter er desværre en almindelig følge af mange sygdomme og skader, som mange danskere lider af og derfor bruger mange smertestillende midler for at lindre deres smerter. De fleste smertestillende midler kan købes i håndkøb, men der er også nogle receptpligtige smertestillende midler.
Der findes mange forskellige slags smertestillende midler, og det kan være svært at vide, hvilket middel der er bedst til at lindre ens smerter. Derfor har vi lavet en guide, der giver dig overblikket over de mest almindelige smertestillende midler.

Biofreeze

Biofreeze gel er et smertestillende middel, der virker ved at nedsætte hudens temperatur. Det betyder, at biofreeze gel er især effektivt til at lindre smerter i muskler og led. Biofreeze gel kan købes i håndkøb.

Ibuprofen

Ibuprofen er et smertestillende middel, der også har antiinflammatoriske egenskaber. Det betyder, at det kan bruges til at lindre både smerter og hovedpine. Ibuprofen kan både købes i håndkøb og på recept.

Paracetamol

Paracetamol er det mest udbredte smertestillende middel, og det er også det smertestillende middel, der sælges i flest doser og former. Paracetamol kan både købes i håndkøb og på recept.

Acetylsalicylsyre

Acetylsalicylsyre, også kaldet aspirin, er et smertestillende middel, der også virker blodfortyndende. Det betyder, at aspirin ikke bør tages af personer, der har problemer med blodpropper eller blødninger. Acetylsalicylsyre kan kun købes på recept.

Morphin

Morphin er et smertestillende middel, der også virker stærkt beroligende. Det betyder, at morphin bør kun anvendes til smerter, der ikke kan lindres af andre smertestillende midler. Morphin kan kun købes på recept.

Stærkere udgaver

Det skal nævnes, at enhver af de nævnte smertestillende midler også findes i en stærkere udgave. Det betyder, at man kan få et stærkere middel med eksempelvis en højere paracetamol koncentration. Disse stærkere middel kan også kun købes på recept og det er derfor man skal konsultere med sin læge først.